درباره بهبهان

پيشينه تاريخي بهبهان:

تاريخ بهبهان همواره و همه‏ جا با تاريخ ارگان همراه بوده است و اساساً يکي محسوب مي‏شود. شهر قديمي ‏بهبهان(ارجان) بواسطه اشياء بدست آمده در کشفيات باستان‏ شناسي , حفاری های سال ۱۳۶۱ هجري شمسي تاکنون قديمي ‏ترين دوره تاريخي آن معلوم گرديده است که نشان از هزاره دوم پيش از ميلاد مسيح دارد. گور مکشوفه کتين هوتران فرزند پادشاه ايلامي‏ که در هزاره دوم پيش از ميلاد مسيح سلطنت مي‏کرده همراه با جام ارجان و حلقه قدرت، شوکت و عظمت فرهنگي و هنري ارجان را به نمايش مي‏گذارد و با عرضه اطلاعات گرانبهايي ازتاريخ بهبهان را معلوم مي‏دارد که اين شهر قديمي‏ چگونه از نشر فرهنگي بر تارک منطقه مي‏درخشيده است.
وجه تسمیه بهبهان
در وجه تسمیه بهبهان چند نظریه بیان شده که مهم‌ترین آنها، بهو به معنای کوشک و کوشک عبارت است از قصر و عمارت عالی خارج از شهر که در میان باغ و بوستانی قرار گرفته باشد و بهبهون یعنی بهترین کوشک.

بهبهو به فضای باز و جا و مکانی مناسب گفته می‏شود و چون این مکان از نظر جغرافیایی با تعریف دشت همخوانی دارد لذا بهو یعنی دشت و بهبهو‎(بهبهان) یعنی بهترین دشت.

در غرب بهبهان کنونی‎(کوهپایه‏ های زاگرس) جایگاهی وجود دارد که مربوط به بغ بغان یعنی خدای خدایان‎(عهد باستان) است که با گویش محلی بعبعو گفته می‏شود؛ این لفظ در اثر تکرار در طول زمان به بهبهو و سپس بهبهون یا بهبهان بیان شده‌است.

شهر بهبهان

رديف

مشخصات

تعداد

۱

جمعيت شهر بهبهان

۱۰۵۰۶۲نفر

۲

جمعيت شهرستان بهبهان

۱۷۶۱۰۵نفر

۳

سال تاسيس شهرداري بهبهان

۱۳۰۵هجری شمسی

۴

درجه

۱۰

۵

تعداد خانوار

۴۷۴۷۴


شهرستان بهبهان با وسعت ۳۱۹۵ كيلومتر  مربع در منتهي اليه جنوب خاوري استان خوزستان و در نزديكي شهر تاريخي ارگان واقع شده است. مركز  آن شهر بهبهان است كه از نظر جغرافيايي  بين ۳۰ درجه و ۳۶ دقيقه شمالي و ۵۰ درجه و ۱۴ دقيقه و ۱۵ ثانيه ي درازي خاوري نسبت به گرينويچ قرار دارد از شمال و خاور به استان كهگیلويه و بویراحمد و رامهرمز، از باختر به شهرستان بندر ماهشهر، از جنوب به استان بوشهر محدود مي باشد.